2014. július 21., hétfő

Töltött dagadó


Az egyik kedvenc ételem, amit a legjobban hidegen szeretek valami finom salátával vagy mint most, kaszinó tojással. :)

Hozzávalók:

1 dagadó
25dkg szárazabb kenyér
2 dl tej+2 dl víz
3db főtt tojás+ egy nyersen
1 nagyobb hagyma
Olaj
Só, bor, majoránna
Petrezselyem
Zsír

A dagadóban a rostoknál kialakítok egy nagy nyílást a végéig, alaposan megmosom. Egy tepsit vastagon kizsírozok, beleteszem a húst.
A hagymát olajon megpárolom. 
A kenyeret a tej-víz keverékbe áztatom. 
A főtt tojást megpucolom, felkockázom.
A kenyeret kinyomkodom, hozzáadom a nyers tojást, a tojás kockákat, a hagymát. Fűszerezem: sóval, borssal, majoránnával, petrezselyemmel.
A kész tölteléket a dagadóba töltöm, a végét/végeit hústűvel lezárom. Mellé öntök 1 dl vizet és alufóliával lefedem.
200 fokos sütőben 1 óra hosszat sütöm. Hústűvel ellenőrzöm a hús puhaságát és ha kellően megpuhult, leveszem a fóliát és mérsékelem a hőmérsékletet. Nagyjából 10 percig sütöm még, hogy a hús teteje szép színt kapjon.

Hidegen lehet a legszebben szeletelni.


3 megjegyzés:

  1. Látom itt is vannak finomságok! Még nem ismertem ezt a blogodat. Itt nem lehet követőnek bejelentkezni?
    Boldog húsvétot kívánok sok szeretettel!

    VálaszTörlés
  2. Ja, elfelejtettem, holnap én is készülök töltött dagadót sütni, abban sonka is lesz :-)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszönöm Katalin! Igazából még magam sem tudom mi lesz ezzel az oldallal. A férjem vett rá, hogy írjam le az étel receptjeimet is, de nagyon kevés a szabadidőm, így még magam sem tudom, hogy lesz. Boldog Húsvétot Neked is! :-)

      Törlés