2014. május 30., péntek

Spenótfőzelék krumplival


Anyukám akkor készített utoljára spenótot, amikor a másfél éves nővérem leköpte vele a frissen meszelt falat... :-DD Az én gyerekeim viszont imádják ezt a verziót. Veronika lányom kiskorában így nevezte: "Anya, mikor főzöl már "spenóstot"? " :))

Hozzávalók:

Fél kg spenót (friss vagy fagyasztott)

2 gerezd fokhagyma
Olívaolaj
Liszt
2 db közepes méretű krumpli
Fél dl tejszín

A krumpli megpucolom, kockára vágom és annyi sós vízben puhára főzöm amennyi bőven ellepi. Ha kész, a főzővíz nagy részét egy bögrébe öntöm, a maradék vízzel pedig összepürésítem a főtt krumplit.
Olívaolajon megfuttatom az apróra vágott fokhagymát. Teszek hozzá egy evőkanál lisztet, majd a spenótot ( ha fagyasztott akkor felengedve) és a félre tett krumpli-főzővizet. Felforralom, öt percig főzőm. Ekkor hozzáadom a tejszínt és a krumplipürét. Sózom, egy utolsót rottyantok rajta és tálalom. 

Halrudacskát vagy rántott sajtot szoktam mellé sütni és kínálni.



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése