2014. január 5., vasárnap

Gyümölcsleves vegyes gyümölcsből

 

Az egyik leggyakrabban készített levesem, imádjuk télen-nyáron, melegen-hidegen.

Hozzávalók:

~1dl tejszín (lehet főző is)
~2dl víz
1 evőkanál vaníliás vagy epres pudingpor
Fagyasztott gyümölcsök (a képen: cseresznye, meggy, szeder, barack, körte, eper, szilva)
Szegfűszeg
Fahéj (egész és/vagy őrölt)
5 dkg (nád)cukor (ízlés szerint)

Egy lábos aljában elkeverem a tejszínt a pudingporral és cukorral csomómentesre. Felengedem annyi vízzel, hogy a lábos harmadáig érjen. Beledobálom a szegfűszeget, meghintem fahéjjal. Ha kezd forrni, hozzáadom a fagyasztott gyümölcsöt. Fedő alatt - időnként megkeverve - hagyom kiengedni a gyümölcsöt és felforrni a levest. Ha szükséges, teszek még hozzá gyümölcsöt, vizet vagy cukrot/fűszert.

Megjegyzés: mindig teszek bele piros színű gyümölcsöt (pl. meggyet, ribizlit) hogy szép rózsaszín legyen a végeredmény, lánykáim ugyanis így szeretik. :)



2 megjegyzés: